предавания контакти
 


  Дестинация България
 

 

“Дестинация България” е вашият туристически гид!

 

За предаването:
Предаването е своеобразен телевизионен туристически навигатор. То е за тези, които не само са склонни да пътешестват, а биха желали да задоволят разностранните си познавателни интереси и да осмислят своето пътуване с нови познания и образователна информация.

Базирайки се като начало на 100-те Национални туристически обекта, поредицата „Дестинация България” ще предостави информация и за други – от местна, национална и туристическа величина, с цел да насочи туристите към най-удачния избор за приятна и полезна, макар и краткосрочна почивка. Това са обекти културно-исторически музеи, къщи-музеи на възрожденци и обществено-значими личности, археологически музеи (тракийски гробници, крепости, разкопки), архитектурни паметници (обществени сгради и къщи).

Предаването ще обърне специално внимание на бит и култура на българина в съответните региони, пресъздаване на автентични народни обичаи и местни празници от национално значение.Така поредицата ще образова аудиторията по развлекателен начин, като успоредно с това ще гради национално самочувствие.

Екип:
Светлана Гюргенова
Добрин Кръстев
Русалин Георгиев
Тихомир Стоянов
Деница Георгиева
Албена Димитрова
Димитър Димитров
Анушка Енева

 
 
 
       
 
 
 
 
 
програма